Ce este Optimo Card ?

Optimo Card este un instrument de plata ce ofera clientilor posibilitatea de a face achizitii de bunuri cu valoare mare, in rate extinse ,18, 24 sau 36 de rate, in reteaua comerciantilor parteneri pe teritoriul Romaniei, singurul cost al acestuia fiind dobanda de 19% /an.

Acum poti sa cumperi tot ce ai visat, pentru ca e mult mai usor sa achiti o cumparatura de valoare mare intr-un interval de timp prelungit, iar valoarea ratei devine usor de suportat.

NOU! Acum cardul Optimo Card Mastercard Standard, poate fi înrolat în Apple Pay. Plătești sigur, rapid și simplu! Află mai multe despre Apple Pay, cum să îți înrolezi cardul și cum să faci plăți aici.

Fără documente

Poți aplica și FĂRĂ DOCUMENTE DE VENIT, pentru a obține o limită de credit, dacă veniturile înregistrate de tine sunt din salarii sau pensii.
Afla mai multe

Număr extins de rate

Ai posibilitatea de a plăti cumpărăturile în 18, 24 sau 36 de rate, cu un cost foarte avantajos.
Calculeaza valoarea ratei lunare

Aprobare rapidă

In 40 de sucursale Credit Europe Bank, dupa efectuarea de catre Banca a verificarilor necesare in baza de date a ANAF, si daca sunt intrunite conditiile de eligibilitate, creditul iti este acordat in aproximativ 45 de minute.
Vezi lista sucursalelor aici.

Rețea de magazine

Poți efectua tranzacții în magazine din cele mai variate domenii: electronice, electrocasnice, IT&C, mobilă, magazine de construcții, sănătate, etc.
Descopera lista completa de parteneri Optimo Card

Alte beneficii

 • Acordare rapida fara documente de venit*;
 • Plati online la standarde de Securitate sporita prin protocolul 3D Secure;
 • Plati facile prin intermediul tehnologiei contactless MasterCard Paypass;
 • Servicii disponibile detinatorilor de card aflati in strainatate: asistenta telefonica privind utilizarea cardului, inlocuirea cardului pierdut sau furat, asigurarea in regim de urgenta a unei sume de bani;
 • Comunicarea sumei minime de plata prin transmiterea lunara a unui SMS.

Unde se pot efectua cumparaturi cu plata in rate?

Te poti bucura de avantajele cumparaturilor cu plata in rate in reteaua magazinelor partenere Credit Europe Bank. Optimo Card- lista completa disponibila in sectiunea Magazine partenere. Astfel poti efectua tranzactii in magazine din cele mai variate domenii: electronice / electrocasnice / IT&C, mobila, magazine de constructii / bricolaj / amenajari interioare, sanatate, etc.

In orice locatie a comerciantilor parteneri ce accepta Optimo Card la plata, poti efectua tranzactii fie in 18, 24, sau 36 rate, la alegere.

Poti plati in rate cumparaturile cu valori mai mari de 500 Lei.

Ce dobanda se plateste pentru tranzactiile efectuate prin Optimo Card?

 • 19% / an pentru tranzactiile efectuate in rate (18, 24 sau 36).
 • 28% / an pentru tranzactiile efectuate in afara sistemului de rate, daca valoarea integrala a respectivei tranzactii nu a fost rambursata integral in perioada de gratie.

Care este suma minima de rambursat lunar?

Reprezinta suma pe care detinatorul Cardului trebuie sa o plateasca pana la data scadentei si este formata din urmatoarele: 100% din valoarea ratelor pentru tranzactii comerciale in rate scadente lunar efectuate prin intermediul Cardului, 3% din valoarea tranzactiilor cu cardul, la care se adauga integral valoarea taxelor si comisioanelor, a tuturor dobanzilor (inclusiv dobanzi penalizatoare, daca este cazul) si sumelor restante, precum si a descoperitului de cont neautorizat.

Cand se plateste?

Extrasul de cont va fi emis in data de 1 a fiecarei luni, iar data scadenta va fi la 15 zile de la emiterea extrasului. Daca scadenta este intr-o zi nelucratoare, atunci plata trebuie efectuata in ziua lucratoare imediat urmatoare.

Odata cu emiterea extrasului de cont Credit Europe Bank va transmite un SMS cu suma minima de plata! Limita de credit acordata pe card este de tip revolving, sumele rambursate din principal regasindu-se din nou pe contul de card incepand cu a doua zi pentru a fi din nou utilizate.

Cum se poate obtine un card emis de Credit Europe Bank

 • Vino la orice sucursala Credit Europe Bank.
 • Aplica on-line pe www.optimocard.ro la sectiunea "Aplica acum";
 • Suna la CEBLine: 0801.000.000 (apelabil din reteaua fixa Telekom) sau 0750.000.000 / 0724.100.000 (apelabil din orice retea) si un reprezentat al Bancii iti sta la dispozitie pentru a te consilia in vederea obtinerii unui card.

Care sunt tipurile de venituri eligibile?

Venituri din salarii, chirii, profesii liberale, pensii, contracte de cesiune de drepturi de autor, contracte de mandat, contracte de agent si nu numai.

Cum pot primi informatii despre tranzactii si sume de plata?

 • Extrasul de cont lunar – aici veti regasi evidentiate toate tranzactiile efectuate pentru luna aferenta extrasului precum si suma de plata;
 • Copie dupa extrasul de cont lunar - vino la orice sucursala Credit Europe Bank si poti solicita o copie a extrasului de cont lunar;
 • Mini extras ATM - la orice ATM Credit Europe Bank poti cere un astfel de mini extras.
 • CEBLine: 0801.000.000 (apelabil din reteaua fixa Romtelecom) sau 0724.100.000 / 0750.000.000 (apelabil din orice retea) - un reprezentant al bancii iti va sta la dispozitie pentru detalii privind tranzactiile efectuate sau suma de plata.

Cum se pot efectua tranzactii pe Internet?

Cardul poate fi activat pentru tranzactii online, prin apelarea CEBLine la tel.: 0801.000.000 (apelabil din reteaua fixa Romtelecom) sau 0724.100.000 / 0750.000.000 (apelabil din orice retea). Serviciul este disponibil non-stop, iar apelurile telefonice au tarif normal.

De asemenea, poate fi activat pentru tranzactii online prin completarea unui formular in orice sucursala a Bancii, sau prin intermediul serviciului de Internet Banking (Credit Europe Net).

3D Secure

Beneficiaza de securitate sporita la tranzactiile efectuate in mediul Online prin cardurile emise de Credit Europe Bank. Iti oferim posibilitatea inrolarii cardului pentru plata on-line a cumparaturilor tale. Tranzactiile efectuate prin cardurile Optimo Card iti confera o flexibilitate deosebita si un standard de securitate sporita oferit prin implementarea protocolului 3D Secure.Poti efectua tranzactii comerciale la orice ora, produsele si serviciile comerciantilor fiind la doar un click distanta fara a mai fi nevoie sa te deplasezi la magazin. O atentie sporita a fost acordata securitatii tranzactiilor, de aceea acum ai posibilitatea de a activa sistemul de securitate 3D Secure (MasterCard Secure Code) chiar de pe pagina de plata a magazinului virtual in timpul efectuarii cumparaturii, fara a fi nevoit sa vizitezi o alta pagina web dedicata inrolarii in sistem.

Ce inseamna 3D Secure? 3D Secure este un standard de securitate dezvoltat de Mastercard si VISA care iti ofera posibilitatea de a utiliza o parola suplimentara doar la plata online, pentru a preveni tentativele de frauda. Aceasta parola va fi solicitata de fiecare data cand vei dori sa efectuezi o tranzactie la magazinele virtuale pe Internet, la comerciantii inrolati in standardul 3D Secure, prin intermediul cardurilor emise de Credit Europe Bank. In acest fel raspundem cerintelor de dezvoltare a unei modalitati de plata de incredere, eliminand riscul fraudelor prin copierea datelor de identificare a instrumentului de plata sau generarea aleatorie a numerelor de carduri in scopul utilizarii lor pe Internet. Mai mult decat atat, cardurile emise de Credit Europe Bank sunt activate automat pentru serviciul Mastercard SecureCode/Verified by VISA si se diferentiaza printr-un standard crescut din punct de vedere al securitatii, prin simplul fapt ca autentificarea in momentul achizitionarii de produse sau servicii de pe Internet se face prin intermediul unei parole unice, dinamice. Aceasta parola o vei primi prin intermediul unui SMS ori de cate ori doresti efectuarea unei tranzactii. Pentru siguranta cumparaturilor online, incearca sa achizitionezi produse de la comerciantii inrolati in 3D Secure care afiseaza siglele si

Cum imi pot modifica datele de contact sau adresa la care primesc extrasul de cont?

Pentru a modifica datele de contact sau adresa la care primesti extrasul de cont trebuie sa vii la orice sucursala Credit Europe Bank si sa completezi formularele necesare pe care apoi le vei inmana unui reprezentant al bancii. Modificarea va fi efectuata in cel mai scurt timp.

Nota privind procesarea tranzactiilor

Banca nu proceseaza tranzactii directe/ indirecte, inspre/dinspre: Afghanistan, Algeria, Chad, Republica Democratica Congo, Congo, Cuba, Costa de Fildes, Etiopia, Iran, Iraq, Korea de Nord, Libya, Mali, Myanmar/Burma, Niger, Nigeria, Palestina, Somalia, Sudan de Sud, Sudan, Siria, Venezuela, Yemen.

Banca isi rezerva dreptul de a nu aproba cererile de credit, respectiv de a dimensiona creditul in baza criteriilor sale interne de evaluare si a reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei in domeniul creditului de consum. Pot exista situatii in care creditul nu poate fi aprobat, din motive independente de vointa Bancii, sau cand, pentru acordarea creditului este necesara prezentarea unor documente suplimentare.

Dobanda fixa este de 28%/an, iar dobanda anuala efectiva (DAE) calculata pentru o limita de credit in valoare de 5.367 RON utilizata imediat si in intregime in prima zi, prin efectuarea unei tranzactii efectuate la nivelul cel mai mare al costurilor şi al ratei dobânzii creditului si rambursata in 12 rate egale este 31,28%. Valoarea totala platibila este de 6.215,37 RON, iar rata lunara este de 517,94 RON.